Rabljeni Računalniki, Ki Odlično Delujejo

V primeru, da potrebujete nov računalnik, vam svetujemo, da poleg ponudbe novih prenosnih in namiznih računalnikov pogledate tudi to, po kakšnih cenah so vam na voljo rabljeni računalniki – primer TrueCAD.si. Na tak način lahko prihranite kar nekaj sto evrov, saj so rabljeni računalniki na razpolago že po zelo ugodnih cenah.

Kupite računalnik po nižji ceni!

Rabljeni računalniki so cenejši od novih, a lahko enako dobro delujejo, saj gre za kakovostne modele, ki so pred prodajo tudi strokovno pregledani. Nakup rabljenega računalnika je zato lahko vsekakor tehtna odločitev, s katero boste prihranili kar nekaj denarja. Poleg tega pa boste na tak način naredili tudi nekaj dobrega za okolje, kar je še dodaten plus.

Kakšen računalnik potrebujete?

Ko kupujete računalnik, se je treba najprej vprašati, kakšen računalnik sploh potrebujete. Grafični oblikovalec bo zagotovo potreboval popolnoma drugačen računalnik kot nekdo, ki tega uporablja pretežno le za brskanje po spletu. Nekateri programi, ki se uporabljajo za grafično oblikovanje, 3D modeliranje, montažo video posnetkov ali druge podobne dejavnosti, zahtevajo zelo veliko zmogljivost računalnika, enako pa velja za nekatere računalniške igre.

Tako kot pri ponudbi novih računalnikov so vam tudi rabljeni računalniki na razpolago v številnih različicah. Na voljo so vam tako tudi zelo zmogljivi modeli, katerim se to, da so bili pred tem že uporabljeni, sploh ne pozna. Kakovosten računalnik ima namreč lahko zelo dolgo življenjsko dobo, zato se nakup rabljenega vsekakor splača prav vsem, ne glede na to, kakšne so vaše potrebe oziroma zakaj ga boste uporabljali.

Rabljeni računalniki in prenosniki

Izbirate lahko tako med namiznimi kot prenosnimi računalniki. Oboji imajo svoje prednosti in slabosti, zato morate pred izbiro sami premisliti, kaj vam ustreza. Pri tem imate na voljo najrazličnejše modele, pri nakupu pa se splača biti poleg same ohranjenosti in kvalitete izbranega računalnika, ne glede na to, ali je ta prenosni ali namizni, pozoren tudi na:

  • vrsto in zmogljivost procesorja,
  • koliko RAM-a imajo,
  • kakšen disk imajo (SSD ali ne),
  • koliko prostora na disku vam nudijo,
  • velikost oziroma diagonalo zaslona,
  • ločljivost zaslona,
  • druge tehnične lastnosti.

Sam proizvajalec ni tako bistven, zagotovo pa je za vas pomembna cena. Rabljeni računalniki so lahko zelo poceni, pri čemer je cena odvisna od tega, kako zmogljivi in kakovostni so, koliko so bili rabljeni, ali imajo kakšne lepotne napake ipd. Vsekakor pa je pomembno, da so rabljeni računalniki temeljito pregledani. Najbolje je sicer kupiti takšne, ki so jih pred tem uporabljala večja podjetja, saj so to običajno visokokakovostni rabljeni računalniki

Dodaj odgovor