Do Zaposlitve S Pomočjo Interneta

V razvitih državah poteka preko interneta več kot petdeset odstotkov kadrovanja.

Tudi pri nas se ta način iskanja zaposlitve vse hitreje razvija. Zaposlitve s pomočjo interneta ne iščejo le mladi ali višje izobraženi, temveč vsi, ki si želijo novih poslovnih priložnosti. Za pregledovanje aktualnih delovnih mest se vse pogosteje odločajo tudi tisti, ki že imajo redno službo.

Pri iskanju zaposlitve s pomočjo interneta naletimo na vrsto koristnih informacij, od aktualnih zaposlitvenih oglasov, bazo informacij o podjetjih, bazo življenjepisov do koristnih nasvetov glede zaposlovanja ter trendov na trgu delovne sile.

Iskanje zaposlitve s pomočjo interneta ima precej prednosti.

· Informacije o zaposlitvah so nam dostopne ves čas – podnevi, ponoči, med prazniki.

· Internet nam omogoča stalni pregled ter spremembe na trgu delovne sile. Na objavo prostega delovnega mesta nam ni potrebno čakati izida ustreznega časnika. Oglas je obljavljen takoj, ko ga podjetje oblikuje.

· Internet ne pozna meja. Ponuja nam informacije o delovnih mestih po vsem svetu in v raznovrstnih panogah.

· Internet nam omogoča dostop do informacij o podjetju, za katerega se zanimamo. Na ta način lahko pridobimo veliko uporabnih informacij o delodajalcu, se na spletni strani podjetja seznanimo z vizijo podjetja, pričakovanji, referencami.

· Z internetom nam ni potrebno več hoditi od vrat do vrat podjetij, kjer bi želeli biti zaposleni; zaposlitev lahko iščemo od doma. Vse, kar moramo storiti, je, da sedemo za računalnik ter pobrskamo po spletnih straneh.

Načinov, kako do zaposlitve s pomočjo interneta, je več.

· Odpravimo se na spletne strani in na zaposlitvenih portalih pogledamo za delovnimi mesti. Izbiramo po kriterijih, oblikovanih v skladu z našimi pričakovanji in željami.

· Svoj življenjepis objavimo na zaposlitvenih portalih. S tem računamo na možnost, da bo podjetje naletelo nanj ter nas kontaktiralo.

· Med spletnimi stranmi poiščemo stran podjetja, v katerem se vidimo, se bolje seznanimo ter stopimo v stik z njim (preko elektronske pošte, navadne pošte ali spletnega obrazca, ki se pogosto pojavi na spletnih straneh in omogoča elektronsko obliko prošnje za delo).

Preden se lotimo iskanja zaposlitve preko interneta, ni odveč, če si odgovorimo na vprašanja, kaj bi želeli delati, kakšne sposobnosti imamo, v kateri panogi bi želeli delati in v katerem podjetju. Tako bomo lažje in hitreje našli tisto, kar si res želimo. Zapomnimo si: internet je mesto tisočerih zaposlitvenih priložnosti, ki se ponujajo ne le doma, temveč tudi v sveti in mesto, kjer lahko pridobimo informacije o bodočem delodajalcu. Pri tem ne pozabimo na zaupnost informacij.

Internet nam sam od sebe ne bo našel delovnega mesta. In kljub vsemu je za oglasom dobro pogledati vsake toliko časa še na »stari« način, v časopis.

Kako iskati delovno mesto

Kaj je pravzaprav tisto, kar morebitnega delodajalca prepriča, da ste Vi oseba, ki jo išče in predvsem potrebuje? Kaj morate storiti, da ga boste očarali in da boste naredili dober vtis ter posledično dobili zaposlitev? Je stvar v obleki? V novi fr…

Dodaj odgovor