7 PREDNOSTI PREHODA NA HLADNO STISKANO HRANO ZA PSE

KAJ JE HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE?

Hladno stiskana pasja hrana je edinstven način kuhanja, ki s hladnim stiskanjem peletov pri nizkih temperaturah ohrani čim več hranilnih snovi v sestavinah. Standardne granule se kuhajo pri izjemno visokih temperaturah, ki uničijo večino dobrot, zato so vse hranilne sestavine, ki so bile na začetku prisotne, izgubljene, ko hrana prispe v skledo vašega psa. To je glavna razlika med hladno stiskano hrano in briketi.

Kakšne so torej prednosti?

NIŽJE TEMPERATURE – VEČ HRANILNIH SNOVI

Visoke temperature uničujejo beljakovine, hranila in dograjujejo škrob (sladkor), kar zmanjšuje prebavljivost in s tem absorpcijo v črevesju. S kuhanjem pri nižji temperaturi ostane več hranilnih snovi, olj in naravnih okusov. Vsi naravni encimi, vitamini in vlaknine ostanejo nedotaknjeni, zato je izdelek lahko prebavljiv in bogat s hranili.

NEŽNO RAZPADE IN JE LAŽJE PREBAVLJIV

Največja prednost hladno stisnjene hrane je, da se peleti raztapljajo od zunaj navznoter, kar pomeni, da se ne raztezajo po prebavni poti. To je odlično za občutljive želodce, saj pomeni, da se izdelek hitro razgradi (podobno hitro kot surov) in da se hranila hitreje absorbirajo, vse to brez napihovanja.

 

NAJBLIŽJA SUHA HRANA SUROVI PREHRANI

Hladno stiskana hrana je zaradi manjše predelave in manjše količine kuhanja najbližja suha alternativa surovi hrani. Metoda hladnega stiskanja pomaga ohraniti hranilno celovitost uporabljenih surovih sestavin, vključno s toplotno občutljivimi encimi, mesnimi vlakni, maščobami in vitamini. Ta hrana prav tako ne vsebuje polnil, zrn ali sredstev za povečanje prostornine.

GOSTO HRANILO – MANJ KRME

Zaradi načina pridelave je hrana bogata s hranili, kar pomeni, da boste potrebovali skoraj 30 % manj hrane po prostornini.

IDEALNA ZA OBČUTLJIVE PSE

Samo preproste, naravne in polnovredne sestavine, zato je hrana idealna za pse z alergijami, intolerancami in občutljivimi želodci.

LAHKO SE ZMEHČA ZA MANJŠE PSE IN MLADIČE

Če vas skrbi, da je hrana na videz “trda”, ali pa vaš pes raje izbira mehkejšo hrano, jo lahko pred hranjenjem namočite s toplo vodo. Zato je odlična za mladiče in manjše pse.

LAHKO SE KOMBINIRA S SUROVO PREHRANO

Ker se hladno stiskana hrana za pse prebavlja podobno hitro kot surova hrana, jo lahko hranite skupaj s surovo hrano. To je tudi bolj priročna alternativa, če psa peljete na počitnice ali kampiranje in nimate dostopa do zamrzovalnika.

Dodaj odgovor